miercuri, 23 februarie 2011

Salzburg vazut de pe Salzach

Am vizitat Salzburg-ul pentru cateva zile la inceputul lunii septembrie, dupa ce in august am fost pentru cateva zile in Zell am See. Ne-am plimbat destul de mult in toata acesta zona, de la Krimml si pana la Hallein. Aceasta zona este
dominata in intregime de munti superbi, ce ofera peisaje unice.
Raul Salzach domina intreaga zona descrisa mai sus. Raul izvoraste din lanutul muntos Kitzbühel, in apropierea orasului Krimml, de la aproximativ 2300 de metri inaltime. Aici se afla si cunoscutul parc national Hohe Tauern.
Numele raului vine de la cuvantul Salz din germana, care inseamna sare. Raul era folosit pentru a transporta sarea provenita de la mina de sare din Hallein.
Pentru a intelege mai bine istoria orasului Salzburg si o parte din povestea raului Salzach cred ca este bine sa vizitati si aceasta mina intai - ghidul va va povesti cum s-a construit orasul si va va arata importanta raului in dezvoltarea integii zone. In secolele trecute raul era folosit si pentru a transporta bustenii folositi la dezvoltarea orasului.
O modalitate inedita cred ca este sa surprindeti ce va ofera orasul dintr-o scurta excursie facuta pe rau. In Salzburg exista o singura firma care se ocupa cu asa ceva, Salzach Schifffahrt sau Salzach River Boat Cruises - excursii pe raul Salzach.
Puteti face mai multe tipuri de excursii - o excursie simpla doar cu vaporasul, o excursie care sa includa si o calatorie cu autobuzul pana la palatul Hellbrunn si pana la gradina zoologica de langa palat, precum si o excursie care sa includa o cina romantica luata la bordul vaporasului.
Vaporasul cu care am fost noi se numeste Amadeus - am ales doar excursia simpla. Totul dureaza cam 50 de minute. Biletele le-am luat cu cateva ore inainte, pentru siguranta.
Plecarile sunt din ora in ora, la ora fixa - un sfat - este bine sa ajungeti cu cel putin 20 de minute inainte la locul de plecare - se formeaza deja o coada, iar aproape de ora de plecare intrarea se face in ordinea sosirii - daca vreti un loc bun ar fi bine sa ajungeti printre primii.
Vaporasul este foarte primitor, cu acoperisul din sticla - puteti astfel sa admirati cat mai bine orasul. Veti fi insotiti de un "capitan" si de ajutorul acestuia, care va va povesti o parte din istoria orasului si din modul in care raul a contribuit la dezvoltarea lui. Veti incepe calatorind in amonte - motoarele puternice ale vaporasului fac fata destul de bine - zgomotul este insa destul de mare.
Un bilet pentru o astfel de excursie costa 13 euro de persoana. Daca aveti cardul Salzburger sau cardul Salzburgerland veti face aceasta excursie gratis - este de ajuns sa prezentati cardul valid la cumpararea biletului.
Veti putea vedea cetatea din unghiuri noi, veti putea admira casele superbe situate pe malurile raului, veti putea observa in detalui majoritatea podurilor din oras.
Las pozele sa va convinga de faptul ca aceasta modalitate de a cunoaste orasul chiar merita incercata.
Puteti rezerva si bilete online
click aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu