miercuri, 23 februarie 2011

Krimml Wonder World of Water

Cascada Krimml este una dintre cele mai frumoase din lume. Din pacate in ziua in care am ajuns acolo afara era urat, ploua, si am renuntat sa mergem pana langa cascada.

Ca alternativa, de la parcarea imensa de la baza cascadei se poate urca cu masina pana la 2200 m pe o sosea panoramica superba. La fiecare curba exista locuri amenajate unde te poti opri, de unde se vede cascada in toata splendoarea ei; aici sunt harti si bancute unde va puteti relaxa. Puteti urca pana in varf (aici exista o zona unde trebuie sa platiti 7 euro pentru a trece mai departe catre Innsbruck).

Langa parcare, exista un loc ce merita descoperit: muzeul apei (intr-o traducere aproximativa :)).
Intrarea aici este 6 euro de persoana - daca aveti cardul Salzburgerland aveti o intrare gratuita.

Krimml Wonder World of Water este alcatuit din trei zone distincte: Aqua parc, Cinema multivision si Casa Apei.

Aqua parc-ul trebuie incercat vara. Are o gramada de atractii, atat pentru cei mici cat si pentru cei mari: 4 statii de control ale unor "flori" care se pot misca si care arunca apa, cu care trebuie sa va stropiti adversarii de pe partea opusa; un alt puct de control al unei papusi care se ridica din apa si uda totul in jur. Tot aici va puteti balansa intr-un leagan special: voi pe o parte, apa pe partea cealalta - aveti o maneta cu care puteti umple sau goli rezervolul de apa si astfel va puteti echilibra. Exista apoi partea educativa a Aqua parc-ului: diferitele modalitati de transport si de ultilizare a apei, cu explicatii afiste pe display-uri speciale si cu exponate practice. O alta atractie este un sistem de dale asezate pe jos, peste care trebuie sa treceti, aparent inofensive la prima vedere - daca insa calcati pe un patrat gresit, veti fi stropiti de jeturi de apa, fie din lateral, fie de jos (de aceea e mai bine de incercat vara :))

Casa apei prezinta o scurta "istorie" a apei, diferite jocuri realizate cu ajutorul ei. Tot aici puteti vedea istoria cascadei Krimml. Intr-una din camere este amenajat pe pereti un fel de joc cu intrebari: pe anumite panouri sunt afisate diferite intrebari - daca raspundeti corect si apasati zona corespunzatoare se misca alte panouri unde puteti vedea explicatii pentru raspunsul dat. La etaj exista un punct de observatie pentru cascada. Tot aici puteti vedea un scurt film 3d despre istoria zonei (exista cosuri cu ochelarii speciali la indemana).

Treceti apoi in cinematograful multivison: va puteti aseza confortabil si urmari pe 3 ecrane adiacente un alt film despre apa si rolul ei in istorie.
Iesirea se face evident prin magazinul de suveniruri. Daca sunteti cu cei mici, sigur va fi o experienta educativa.

Site-ul locatiei este : click aici
Adresa este: Warnsdorf/Krimml 5743 Krimml 47
Coordonatele GPS sunt: 47°11′53″N 12°10′17″E

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu