miercuri, 23 februarie 2011

Castelul Hohenwerfen - incursiune in medieval

Castelul Hohenwerfen este situat pe malul raului Salzach, la aproximativ 25km de Salzburg; ajungeti aici pe autostrada A10, iesind catre Werfen.
Mergand pe autostrada este imposibil sa nu observati castelul, care domina intreaga vale.
Pentru o panorama deosebita, puteti admira castelul si de pe partea opusa a raului Salzach, de pe drumul catre Eisriesenwelt.
Castelul se poate vizita zilnic intre orele 9 -17. Intrarea la castel costa 10.5 euro; pentru a ajunge sus sunt 2 variante - fie urcati pe jos, cam 15 minute, fie urcati cu liftul special construit - inca 3.5 euro. Daca aveti cardul Salzburgerland, veti plati numai cei 3.5 euro pentru lift, accesul in castel fiind gratuit.
Castelul a fost construit in secolul 11, si extins in secolele 12 si 16.
Exista o parcare incapatoare unde va puteti lasa masina (parcare gratuita). Biletele le puteti cumpara de langa parcare. Tot de aici la fiecare 10 minute puteti lua liftul pana sus in castel. Turul castelului cu ghid incepe de obicei la ore fixe - exista display-uri unde este afisata ora urmatorului tur. Ghidul vorbeste doar germana, dar veti primi gratuit cate un ghid audio - tot ce aveti de facut este sa urmariti numarul corespunzator fiecarei incaperi din castel.
Turul incepe cu o vizita in capela castelului. Veti fi treptat introdusi in atmosfera medievala. De aici treceti in bucatarii si in curtea interioara, unde puteti admira superbele pasari de prada - zilnic sunt spectacole de vanatoare cu soimi si de dresaj.
Treceti apoi pe langa muzeul armelor - pe care il puteti vizita cand terminati turul. Urcati incet, la fiecare etaj admirand privelistea ametitoare asupra vaii raului Salzach.
Puteti observa mecanismul original al ceasului din turn, precum si diferitele mecanisme de aparare disponibile la acea vreme. In turnul cel mai inalt exista un clopot - tot etajul este din lemn - ni s-a spus ca face parte din constructia originala.
La finalul turului va veti intoarce in curtea interioara, unde va puteti relaxa la o terasa sau puteti cumpara suveniruri de la magazinul existent.
Site-ul oficial al fortaretei este aici
Adresa este: Burgstraße 2,5450 Werfen

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu