miercuri, 23 februarie 2011

O zi superba in Cambridge

Daca va aflati in Anglia pentru o excursie de cateva zile, merita sa dedicati o zi pentru a vedea acest superb oras universitar - Cambridge. Din Londra se poate ajunge cu trenul in aproximativ 1 ora - sunt trenuri ce pleaca din din gara King's Cross (de la aeroportul Heathrow este metrou direct pana la gara), iar cu masina de la aeroport in aproximativ 2-3 ore (in functie de trafic) pe autostrada.
Puteti opta pentru o excursie in Cambridge chiar daca sunteti insotiti de copii - se pot face multe lucruri educative - cateva vizite la muzee - o excursie cu barca pe raul Cam este o atractie oricand atat pentru adulti cat si pentru copii.
Insa aflati in Cambridge, principala atractie va fi pentru oricine vizitarea numeroaselor si impunatoarelor colegii.
Tot aici puteti vizita si editura Cambridge University Press - aici se tiparesc foarte multe carti tehnice si academice, de o calitate foarte buna.
Vizitand colegiile, veti ajunge fara indoiala si pe strada Trumpington. Ajunsi aici nu trebuie sa ratati ceasul grasshopper - ceasul lacusta in traducere. Numele ii vine de la lacusta care este elementul dominat in design-ul acestui ceas - lacusta reprezinta mecanismul care converteste miscarea pendul in miscarea de rotatie pentru acest ceas. Lacusta pare a fi cronofaga - pare sa manance secundele indicate de acest ceas. Pentru constructia lui a fost alocata o suma de aproximativ un milion de lire - este placat in intregime cu aur.
Ceasul este parte din colegiul Corpus Christi, colegiu situat in imediata vecinatate a catedralei King's College si se vrea a fi un simbol al trecerii timpului.
Pentru o masa specific englezeasca aveti la dispozitie in Cambridge multe terase si pub-uri unde puteti incerca faimoasele placinte cu carne, sau poate fish and chips - cartofi prajiti cu peste. Cele mai dragute terase sunt cele situate de o parte si de alta a podurilor peste raul Cam.
Podurile in sine reprezinta alta atractie - sunt in total 23 de poduri, dintre care cele mai cunoscute sunt Mathematical Bridge - exista o fabula conform careia podul ar fi fost construit de Sir Isaac Newton, Bridge of Sighs - puntea suspinelor - asemanator cu cel din Venetia prin faptul ca este acoperit.
Exista de asemenea foarte multe cafenele si berarii, deschise pana seara tarziu.
In Cambridge exista de asemenea cateva parcuri bine intretinute si multe magazine de suveniruri.
Pentru cei pasionati de cumparaturi sunt si doua mall-uri destul de mari - Grafton Centre si Cambridge Centre, situate central - trebuie insa sa urmariti programul lor - la sfarsit de saptamana magazinele se inchid devreme.
Pentru o planificare cat mai buna puteti afla cateva informatii utile despre ce puteti vedea si ce puteti face de aici: click aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu