miercuri, 23 februarie 2011

Gradina zoologica din Salzburg

Gradina zoologica din Salzburg este situata pe muntele Hellbrunn, langa castelul cu acelasi nume. Parcul Hellbrunn se imbina perfect cu gradina zoologica; gradia beneficiaza din plin de muntele din vecinatate, realizandu-se un ambient ideal pentru locatarii ei :)
La intrate exista o parcare mare, gratuita daca vizitati gradina - trebuie doar ca la iesire sa validati la casa de bilete tichetul de parcare.
Intrarea costa 9 euro de persoana - daca aveti cardul Salzburg sau Salzburgerland aveti o intrare gratuita. De asemenea, daca nu sunteti cu masina personala, exista mijloace de transport in comun din centrul orasului.
Gradina este foarte bine impartita, la fiecare intersectie de alei exista harti si descrieri ale animalelor.
Exista de asemenea 4 terase de unde puteti admira peisajul. Cand am fost noi era deja toamna, doar una mai era deschisa.
Pe toata perioada verii a fost programul "night zoo" - gradina era deschisa si noaptea, pentru o experienta deosebita.
Sunt nenumarate puncte de atractie, atat pentru cei mari cat si pentru cei mici: exista un hotel pentru insecte, hranirea animalelor de prada se face cu ajutorului unui sistem ce trage bucatile de carne cu viteze de pana la 60 km/h.
Ce este placut surprinzator - acolo unde a fost posibil, nu exista garduri. Animalele sunt libere si par fericite; traiesc impreuna, mai multe specii, au spatii vaste in care pot alerga in voie. Curatenia este impecabila, grija pentru animale este impresionanta.
Daca ajungeti in Salzburg merita ca o jumatate de zi sa vizitati gradina zoologica.
Voi lasa pozele sa va convinga :)
Adresa locatiei este: Anifer Landesstr. 1,5081 Anif.
Adresa de web este: click aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu