miercuri, 23 februarie 2011

Pe tobogan... catre Abtenau

La Abtenau se poate ajunge cu usurinta din autostrada A10 (Salzburg), parcurgand cam 16 km. De la intrarea in localitate se poate observa pe munte un traseu metalic sclipind in soare, un fel de sina ce coboara... si o instalatie pe cablu :) Ajungand mai aproape, exact la iesirea din localitate, pe dreapta venind dinspre autostrada A10, descoperim parcul de distractii Karkogel - click aici

Denumirea oficiala a toboganului este Sommerrodelbahn - poate fi de doua feluri: fie din beton, ca si pista de bob - aici aluneci pe un fel de sanie pe roti, fie din sina metalica - aici aluneci pe un fel de sanie prinsa de aceasta sina.

La Karkogel exista a doua varianta, cum puteti vedea si din poze.
Se urca cu telecabina, si se coboara pe tobogan - esti prins cu centura de siguranta, poti controla viteza cu care cobori, accelerand sau decelarand.

Toboganul de aici are o lungime de 1980 metri, se trece prin doua tuneluri, traseul este semnalizat, la curbele mai stranse exista semne ce te avertizeaza ca trebuie sa incetinesti. Sa nu uitati sa zambiti la ultimele curbe - exista si semne care va anunta ca vi se va face poza :)

Pretul unei urcari cu telecabina/coborari pe tobogan este in jur de 10 euro, 2 urcari 16 euro, va puteti lua pana la 5 urcari/coborari, evident la un pret avantajos.

Daca aveti cardul Salzburgerland, aveti incluse 2 urcari/coborari - nu este necesar sa cumparati bilet, puteti folosi direct cardul la urcarea in telecabina.

Senzatiile sunt incredibile, merita incercata experienta! Muntele se vede superb, treceti prin poienite cu flori, prin padure, pe langa vacute care pasc linistie, cai care alearga liberi, puteti merge cu viteza potrivita ca sa admirati toate acestea - nu uitati sa pastrati insa distanta regulamentara de 40 metri fata de "vecinii" de traseu :)

In cadrul parcului Karkogel puteti incerca si alte modalitati de a cobori de pe munte: masinute cu 2 si 3 roti, doar cu frane, pe drumuri de munte.
Pentru cei foarte mici exista un parc cu multe posibilitati de joaca, situat langa parcarea existenta la baza muntelui - parcare gratuita. Tot aici exista si o terasa, unde va puteti relaxa.

Acest tobogan trebuie incercat pentru privelistile minunate pe care le ofera!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu