miercuri, 23 februarie 2011

Cambridge - Muzeul Sedgwick si Muzeul de Zoologie

Sedgwick Museum of Earth Sciences - muzeul Sedgwick de stiinte ale pamantului in traducere, este unul dintre multele muzee pe care Cambridge-ul le pune la dispozitia vizitatorilor sai.
Situat in centrul orasului, pe Downing Street, muzeul este foarte accesibil. In vecinatate exista si o parcare incapatoare - pretul unei zile de parcare este insa in jur de 20 de lire; puteti ajunge insa foarte usor si cu mijloacele de transport in comun. Muzeul este deschis de luni pana vineri de la ora 10. Intrarea la muzeu este gratuita.
In imediata lui vecinatate, pe partea cealalta a strazii, se afla si muzeul de zoologie (acelasi orar de functionare - si aici intrarea este gratuita).
Cele doua muzee merita vizitate impreuna deoarece, atat prin expozitiile permanente, cat si prin cele temporare, sunt foarte apropiate.
Muzeul Sedgwick va prezinta o colectie de obiecte personale ale lui Charles Darwin; tot aici puteti admira o expozitie permanenta de minerale - va vor uimi prin varietate si colorit. Exista de asemenea o galerie care va prezinta viata marina din Jurasic - educativ si foarte distractiv pentru cei mici.
Atractia principala a muzeului Sedgwick este Megarachne - cel mai mare paianjen din lume. Adresa web a muzeului Sedgwick este http://www.sedgwickmuseum. org/index. html
Muzeul de zoologie va intampina de la intrare cu scheletul unei balene - este intr-adevar urias si reprezinta o foarte buna introducere pentru ce va urma - adresa muzeului este http://www.museum. zoo. cam. ac. uk/
Scopul declarat al muzeului de zoologie este acela de a contine cel putin cate un specimen din fiecare grup de animale sau fosile. Cele doua muzee sunt folosite in scopuri didactice, deci totul este foarte bine organizat. In muzeul de zoologie fiecare exponat este prezentat cu detalii anatomice; se prezinta de asemenea legaturile intre diferitele specii de animale si felul in care acestea au evoluat.
Fiecare muzeu gazduieste pentru diferite perioade de timp si expozitii temporare - am vazut o expozitie superba de scoici colorate.
Atat pentru cei mari, dar si pentru cei mici, exista magazine de suveniruri de unde va puteti cumpara, pe langa mascote, o multitudine de cd-uri si dvd-uri cu scop educativ.
Daca va aflati pentru o zi in Cambridge merita sa alocati cateva ore pentru a vizita aceste muzee.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu