miercuri, 23 februarie 2011

Mini Ghid Praga - Vltava, Kafka, Vyšehrad

De fiecare data cand ma gandesc la Cehia primul lucru care imi vine in minte este Kafka. Franz Kafka s-a nascut in Praga, iar acest oras va ofera printre atractiile sale un muzeu dedicat scriitorului.
Muzeul este situat in Mala Strana, Cihelná 2b.
Intrarea la muzeu costa in jur de 200 de coroane. Daca aveti cardul Praga aveti o reducere de aproximativ 20%. Cardul il puteti achizitiona de la orice punct de informare turistica - cel mai apropiat de muzeu este punctul de informare turistica de la castel.
Mai multe informatii despre muzeu puteti gasi click aici
In curtea interioara a muzeului exista un foarte bine organizat magazin de suveniruri; muzeul este gazduit de o casa impunatoare, cu etaj, situata pe malul raului Vltava. Atmosfera intregului muzeu surprinde perfect atmosfera din romanele lui Kafka - tensiune, dramatism, jocuri halucinante de sunet si lumini. Puteti admira aici cateva editii princeps ale romanelor sale, scrisori in original scrise catre parinti si catre iubite.
Cum Vltava este in apropiere, puteti incerca pentru relaxarea ulterioara o plimbare cu barca pe acest rau.
Una din firmele care organizeaza excursii este click aici. Si aici aveti o reducere cu cardul Praga. Cei care organizeaza excursiile pot fi contactati pe partea dinspre orasul vechi a podului Charles. Plecarile au loc exact de aici.
Excursiile costa in jur de 15 euro, dureaza aproximativ 45 de minute. In acest pret sunt incluse bauturi - cafea, bere, ceai sau sucuri.
Fiecare barca are ghidul propriu, care va va povesti o parte din istoria orasului si a locurilor pe care le veti vedea. Puteti admira podurile de peste Vltava, o parte din cartierul evreiesc, teatrul national. Inainte de sosire puteti admira ultima parte ramasa din podul peste Vltava existent inaintea podului Charles.
Veti fi purtati si pe canalele ascunse ale Pragai, pline de istorie si romantism; pentru a ajunge la aceste canale veti fi condusi pe langa muzeul Kafka. Veti afla de asemenea o parte din istoria turnurilor de pe malurile Vltavei, o parte din istoria Podului Charles si a castelului.
Din departare veti putea admira si Casa care Danseaza - Dancing House - Tancici Dum - adresa este Rasinovo nabrezi 80.
Petřín Hill poate fi admirat in intreaga splendoare; veti observa in acesta plimbare copia dupa turnul Eiffel care domnia dealul vecin castelului.
Tot din departare puteti observa si castelul Vyšehrad - obiective Galeria Vyšehrad, Poarta de piatra, Fortareata si galeria de coridoare - pentru a ajunge aici Metro C, statia Vyšehrad.
Excursia pe Vltava va ofera o perspectiva deosebita asupra intregului oras - veti putea admira lucruri unice, vazute intr-o lumina noua.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu