miercuri, 23 februarie 2011

Cambridge - Cu barca pe raul Cam

Cambridge este centrul administrativ al regiunii Cambridgeshire, important centru universitar din Marea Britanie. Este situat la aproximativ 100 km nord de Londra.
Daca aveti o zi de petrecut in Cambridge trebuie sa incercati o activitate putin mai deosebita: punting. Numele vine de la Punt, un fel de barca folosita initial in scopuri comerciale - in ziua de azi este folosita exclusiv pentru distractie. Tehnica folosita nu este asa usoara cum poate parea la prima vedere - se foloseste un fel de bat mai lung cu care se impinge barca.
Pe raul Cam puteti incerca acest lucru: fie luati un punt chiar voi - riscul este sa nu va descurcati din prima; pozitia celui care conduce ambarcatiunea este putin nesigura :) trebuie sa isi mentina echilibrul pe o platforma umeda din spatele barcii - intr-o poza atasata puteti vedea cum cineva a cazut... s-a ridicat... si conduce mai departe :) a avut noroc ca era vreme foarte buna; o alta varianta este sa va lasati condusi de cineva putin mai experimentat - se organizeaza plecari la fiecare 10 minute; puteti gasi persoane imbracate sugestiv, de la care achizitionati bilete (in jur de 12 lire) si care va vor conduce la debarcaderul de plecare.
Intreaga aventura pe rau dureaza cam 40-45 de minute.
Daca alegeti varianta de punting cu "ghid" veti auzi povestea colegiilor pe langa care treceti, istorii ale diferitelor poduri precum si o scurta istorie a orasului Cambridge.
Cum era de asteptat, principalele atractii in aceasta plimbare cu barca sunt colegiile. Le puteti admira in voie din unghiuri diferite; daca de pe uscat, de pe strada principala, puteti vedea curtile interioare, fatadele si biesricile colegiilor, plimbarea pe rau va ofera perspective unice asupra gradinilor, salilor de curs si locurilor de recreere folosite de studenti.
In plimbarea cu barca veti trece pe langa King's College, St John's College, Queens' College, Darwin College si altele.
Veti avea o perspectiva deosebita si asupra podurilor din Cambridge, unele dintre ele adevarate opere de arta.
Mai multe detalii puteti afla click aici una din companiile care ofera acest tip de excursii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu