miercuri, 23 februarie 2011

Rezervoarele alpine Kaprun

Pentru a ajunge aici trebuie sa ajungeti mai intai in Kaprun; de aici mergeti prin valea Kapruner Tal aproximativ 7 km - drumul este superb, impecabil, fara nicio groapa. Urcand pe serpentine, veti observa la un moment dat o parcare etajata, cu 5 etaje; aici trebuie sa va lasati masina proprie; pentru autocare este o parcare speciala exact langa casa de bilete (cel mai bine va lasati masina la ultimul etaj al parcarii - la final oricum veti iesi pe acolo, si va va fi si mai usor sa ajungeti la casa de bilete).
Biletele costa 17 euro de persoana - daca aveti cardul Salzburgerland aveti o reducere de aproximativ 15%; de asemenea daca locuiti la o pensiune din zona Zell am See - Kaprun si aveti cardul de la pensiune, aveti o reducere de 10% (cele doua reduceri nu se cumuleaza).

Pentru a ajunge sus la baraje si la cele 2 lacuri traseul este alcatuit din 3 parti. Mai intai veti lua autocarele - cu acestea mergeti putin prin padure apoi intrati intr-un tunel de piatra (fiecare tunel are un numar si la intrare puteti vedea exact ce lungime are). In partea a doua veti urca multele cu cel mai mare lift in diagonala din Europa - poate urca greutati de cateva tone. In cea de-a treia parte alte autocare va vor lua de unde v-a lasat liftul - cu acestea veti intra intr-un tunel de piatra, foarte ingust de aceasta data. Toate cele 3 parti ale urcarii sunt perfect sincronizate, nu veti pierde deloc timp asteptand.
La iesire, dupa cateva minute, veti putea admira primul lac de acumulare; versantii inconjuratori au zapada tot timpul anului iar apa este de un albastru fantastic.
Veti continua urcarea catre barajul de sus (alcatuit de fapt din 2 baraje mai micute) - lacul superior are o culoare superba si mi s-a parut putin mai mare.
Ajunsi sus, puteti admira superba panorama; exista doua terase mari unde va puteti relaxa; va puteti plimba pe cele doua baraje care compun barajul superior.
Programul urcarilor este de la 8:10 pana la 16:45 - ultima urcare este la 15:30.
Puteti astepta autocarul cu care veti cobori in zona special amenajata, langa magazinul de suveniruri. Tot aici puteti vedea un mic muzeu (foarte educativ pentru cei mici): click aici
Ar trebui sa planificati cateva ore pentru intreaga excursie pentru a avea timp suficient sa va opriti si sa admirati aceste frumuseti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu