joi, 3 martie 2011

Restaurant Casa - un restaurant excelent in centrul Bucurestiului

Restaurantul Casa este situat langa Biserica Armeneasca, intr-o zona foarte linistita a Bucurestiului. Prima data cand am vrut sa mergem la acest restaurant, acum aproape 3 ani, am avut dificultati in a-l localiza, dar cu putina determinare am ajuns acolo :) Si se pare ca am facut foarte bine - de aproape 3 ani suntem clienti fideli.
Restaurantul Casa, cum ii spune si numele, este situat intr-o casa veche, cu etaj, renovata cu bun gust; sunt multe separeuri, zone pentru nefumatori; pentru cei doritori exista si o mica terasa linistita cu 4 mese (seara atmosfera este superba).
Mobilierul din fier forjat si fotografiile deosebite de pe pereti completeaza atmosfera perfecta, dau senzatia de spatiu aerisit. Fotografiile se pot cumpara si sunt shimbate la intervale regulate de timp. Muzica din surdina este mereu la volumul potrivit, poti linistit sa porti discutii cu prietenii.
Despre mancare ce pot sa va spun... trebuie neaparat sa incercati cat mai multe :)
Pentru antreuri exista o gama de gustari reci: salate (salata Casei este deosebita, incercati si salata de vinete), bruschete, si gustari calde: ficatei in bacon si carnatii de plescoi nu trebuie ratati.
Ciorbele si supele (crema de legume merita incercata vara, iar in mijlocul iernii, cu zapada la geam, nu ratati o ciorba de burta) sunt doar un pas in trecerea catre adevaratul festin: snitele de toate felurile, fripturi la gratar, o multitudine de garnituri, muschi de vita preparat in nenumarate feluri, multe preparate vegetariene, salate (incercati quesadilla, salata de varza murata productie proprie si cartofii frantuzesti).
Cei mai buni papanasi din Bucuresti i-am mancat aici, cel putin la fel de buni ca cei de la Predeal (incercati si placinta rece cu mere si frisca sau inghetata). Bauturile sunt variate (vara limonada proaspata si rece, iarna vin rosu si ceaiuri).
Preturile sunt decente, portiile mari/foarte mari. Totul este curat.
Servirea este ireprosabila - un mare plus este ca de cativa ani personalul este aproape acelasi, neschimbat, profesionist, mereu acolo cand ai nevoie de ceva.
In cei trei ani lucrurile s-au schimbat in mai bine, in mod surprinzator (compar cu alte restaurante din oras, a caror calitate a scazut in timp).
In concluzie un restaurant care trebuie incercat macar o data :)
Adresa web este http://www.restaurantcasa.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu